Vloerverwarming Aanleggen

Vloerverwarming aanleggen is een vak apart, en Van Wezel Tegelwerken beheerst dit als geen ander. Met veel kennis, ervaring en deskundigheid hebben wij de afgelopen jaren talloze mensen van warme voetjes voorzien.

Waarvoor vloerverwarming aanleggen

U bent van plan een nieuwe vloer te laten leggen of u heeft een nieuwe woning waarin de vloer nog niet is afgewerkt. Dat zijn de momenten waarop u gaat nadenken over het aan laten leggen van vloerverwarming. Dit kan op diverse manieren. Eerst is het zaak om te bepalen waarvoor u de vloerverwarming wilt gaan gebruiken.

Vloerverwarming als hoofdverwarming
In dit geval wordt de vloerverwarming gebruikt om de woning te verwarmen en moet u het zonder radiatoren afkunnen.

Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming
In dit geval zult u radiatoren er bij nodig hebben om de woning optimaal te kunnen verwarmen.  De warmteafgifte van de vloer is prettig maar net niet genoeg om de temperatuur in de ruimte te regelen.

Vloerverwarming uitsluitend als bijverwarming
Hierbij wordt de vloerverwarming alleen gebruikt om de vloer prettig aan te laten voelen, maar is deze ongeschikt voor het verwarmen van de ruimte.  Hiervoor zal dus moeten worden verwarmd met bijvoorbeeld radiatoren.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte voor vloerverwarming aanleggen

Op onze website kunt u veel informatie vinden over ons bedrijf en wat we doen. Wilt u meer informatie over tegels, natuursteen vloer, tegelzetten of vloerverwarming of wilt u meteen een offerte? U mag direct contact opnemen of gezellig langskomen, wij staan graag voor u klaar.

U kunt voor informatie of een zeer scherpe offerte ook onderstaand formulier invullen. U krijgt dan direct van ons bericht.

 


 

Naam *

Woonplaats*

Telefoonnummer*

Email *

Uw bericht


Soorten vloerverwarming

Een vloer kan verwarmd worden met water maar ook elektrisch verwarmen kan. Dit laatste is echter alleen geschikt voor ruimten waarin de opwarmtijd kort moet zijn en waar de vloerverwarming niet te lang aan hoeft te staan, zoals in bijvoorbeeld de badkamer. Als algemene vloerverwarming is een elektrisch systeem ongeschikt.

Manier van vloerverwarming aanleggen

De manier waarop een vloerverwarming wordt aangelegd is helemaal afhankelijk van de situatie

Nieuwbouw
Bij nieuwbouw kan de vloerverwarming op de vloer worden gemonteerd nog voordat de uiteindelijke dekvloer hierovereen wordt  aangebracht. Dit is de makkelijkste manier van werken maar kan alleen wanneer er nog een dekvloer wordt toegepast. Er zijn verschillende systemen toepasbaar, bijvoorbeeld op krimpnetten of op noppenplaten

Bestaande bouw
In bestaande vloeren kunnen er sleuven worden gefreesd waarin de vloerverwarming wordt verwerkt. Hierna kan de vloer worden afgewerkt.